„Az élet harc, megmondta Schwartz!”

Napjában többször elismétli ezt egy kedves kollégám évek óta, a könyökömön jön ki…

Pedig hogy úgy van! :)

Nem gondoltam volna, hogy ilyen fájdalmas lesz a visszatérés. Három és fél hónap elég volt, hogy visszarepüljek az időben két és fél évet…

Először is a motiváció. Eddig ugye csak felfelé vitt az út, egyre magasabbra. Most meg azért küzdök, hogy elérjem azt, ahol már jártam. Ez piszkos munka. Hálátlan! :)

A legbiztonságosabb módszert választottam a futáshoz, a klasszikus három edzésből (résztávos pályaedzés, tempófutás, hosszúfutás) egy-egy hetente. Leghasznosabb a résztávos pályaedzés, de ez a legkeményebb. Itt nincs lötyögés, zenehallgatós laza futogatás, kemény meló van. Nehéz rávenni magamat. Inkább mennék haza munka után egyenesen, helyette húzhatom fel a cicaruhát, rá a második réteget… Aztán kocsival dugóban a pályáig. Nem olyan elit, mint az  MAC, ez Angyalföld city. De legalább rekortán. Muszáj nyomni…

 Ahogy elkezdem, egyből érzem az összes izmot a lábaimban térdtől lefelé. Tiltakoznak rendesen! Közben olyan keservesen haladok, hogy az borzasztó. Ma majdnem félbehagytam a bemelegítő 2000m-t! Az edzésonline-ra már be sem merem írni a részidőket… A pulzust meg pláne! :) Aztán valahogy csak lenyomom. Persze ez már jó érzés. Never give up, never surrender.

Nincs kegyelem, nyomni kell tovább, az élet harc…

Még a 4 repülőt is megcsináltam, pedig hogy utálom!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://op-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr423409585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mata68 2011.11.25. 08:54:46

Szerencsés, sérülésmentes visszatérést kívánok !

Nem tudom, hogy milyen (új) céljaid vannak a futásban, de nem biztos, hogy már az elején (vagy egyáltalán) kell-e a résztávos edzés ?

Nekem azt tanácsolta 2 éve a mentorom, hogy a heti futásom álljon 3 alapozó és egy tempófutásból. Ha már ezzel stabilan fejlődök, akkor iktassak be esetenként résztávos edzést. De nem feltétlenül szükséges, mert sérülésveszélyes, főleg télen.

Én nem résztávoztam 2 éve, ennek ellenére jól eltalált pulzusértékekkel és a fenti edzésekkel az idén futottam az összes egyéni csúcsomat.

Hajrá:)

oregbaka 2011.11.25. 09:08:21

:-)

Üdv a "retróedzőkomplexumomban"

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2011.11.25. 09:58:40

@mata68: Köszönöm a tanácsokat, megfontolom! 2009-2010-ben követtem ezt a programot és nem volt sérülésem mellette, ezért kezdtem el újra kabalából. Előtte én is úgy csináltam, ahogy írtad. Távban és időben rövid egy ilyen edzés, ezért a túlterhelésnek talán kisebb az esélye. A sebességeim pedig még olyan viccesek, hogy amellett nehéz megsérülni!:)

Célt még azért nem írtam, mert nem tudom hogyan tudok haladni, de egy jövő őszi csúcsformának örülnék (félmaraton, maraton PB), meg persze a Nagyatád!

@oregbaka: nem is annyira retró! :) A pálya tök profi, csak persze nem a Margitsziget.
Az is jó, hogy az egyik budapesti légszennyezettség mérő pont itt van:

www.idokep.hu/szmog

Előtte meg szoktam nézni, és ha a szálló por (PM10) 125% felett van, akkor nem megyek ki.

oregbaka 2011.12.14. 08:29:06

A kérdésre illik válaszolni:-)
Tehát, hogy van a lába a doktor úr?

oregbaka 2011.12.16. 17:37:52

@Tepó: Igen, konstatáltam én is. Biztosan melózik!
Norbi! Nem ér röhögni:-)
süti beállítások módosítása