Nógrádi Gyors :)

2011.04.25. 23:23

Vasárnap reggel Kombinat-tal elindultunk az egy héttel korábban felfedezett edzőkörre: 

Fóton csatlakozott hozzánk Pécsi Peti (a.k.a Lelketlen Cyborg) cimborájával Tibivel. Rövid ismerkedés (és ökörködés :) után, nekivágtunk a csomádi emelkedőnek. Az útvonal tetszett mindenkinek, Veresegyház után több helyen egymás mellett tudtunk menni olyan kis forgalom volt. A többiek időfutam bringája egyébként sem tette volna lehetővé, hogy szorosan egymás szélárnyékában haladjunk, és pedig aki normál outival voltam gyakran leszakadtam a srácoktól. Így mindenki keményen dolgozott, senki nem utazott szélárnyékban. 

Kombinat különösebb erőfeszítés nélkül külsőtányér-kónuszon poroszkált mellettünk, időnként követhetetlenül megindult, csak Tibi bírta vele a lépést főleg a felfeléken. Pécsi Petinek pedig folyamatos szerénykedése ellenére már most aláírok egy 6 órás bringásidőt Nagyatádon! A magam részéről én maradok a 6 és fél óránál! :)) 

Néhány életkép a túráról:

 

A végén Peti és Tibi letértek Vác felé, mi pedig Kombinat-tal próbáltuk megúszni a zuhit, ezért nyomtuk ahogy bírtuk Pest irányába. 

Klassz túra volt, a magam részéről nem bánom a megállókat, egyrészt jó volt ökörködni, másrészt én így is jól elfáradtam! :) 

(113km, 975m szint, v.avg: 25 km/h - netto, p.avg: 137/min) 

 

Arena antifog drop

2011.04.25. 22:45

Leteszteltem Witch által ajánlott párásodás elleni cseppet. 

Tökéletesen működött!

A pontos használatát még ki kell tapasztalnom. Először csak egy-egy cseppet tettem az üveg belső oldalára és ujjal szétkenve megszárítottam. Aztán úgy gondoltam ez nem lesz jó, mert belenyúltam, így belecseppentettem 5-5 cseppet és így szárítottam meg. Az uszodában konstatáltam, hogy ez sok lehetett, mert homályos a lencse, vastagon áll benne a beleszáradt lé. Kitöröltem törölközővel, így viszont elkenve teljesen tejfehér lett! :) Végül kimostam a vízben, kicsöpögtettem belőle a vizet és így vettem fel. 

A jó megoldás valahol 3 csepp körül lehet, ami teljesen beteríti a lencséket, azaz nem kell ujjal segíteni, viszont nem vastag rétegben szárad meg. 

A próba viszont még a fenti szerencsétlenkedés után is fantasztikus eredményt hozott! A 90 perces úszás végén is tökéletesen átlátszó maradt a szemüveg, ami hihetetlen! 

Ráadásul most tényleg szinte ingyen van! Itt vettem 499 Ft-ért, úgy látszik nem kell senkinek ezért leárazták! :) 

Egy üveg cucc durván 100 alkalomra elég, úgyhogy nem érdemes felvásárolni az egész készletet! (3-3 cseppel számolva lencsénként, ha minden úszás előtt lekezeljük a szemüveget, de állítólag egy kezelés tovább tart).

Szóval ARENA antifog drop: 

 

 

15. hét - összefoglalás

2011.04.25. 22:20

 Kicsit megkésve, de beszámolok erről is. 

A hét eleje szokás szerint edzés szempontjából nehéz ügy, a legtöbb munkám ekkor van, de legalább kipihentem a hétvégi megpróbáltatásokat. 

Úszás tekintetében eldöntöttem, ha csak egyszer tudok a héten menni, akkor a 3.8 km-t igyekszem lenyomni. Ez pénteken sikerült meglepően könnyen 25m-es medencében. 

Szombaton kicsit kibővítettem a bringás körömet. Az új kör 13 km-rel hosszabb, de 250m-rel több szintet tartalmaz. (Térképet ld. a következő hétnél). Nagy része kis forgalmú utakon, jó minőségű aszfalton megy, amit néhol azért tarkít egy-két tankcsapdákkal tarkított szakasz, de azért elmegy. Egyedül elég nyugdíjas tempó sikeredett, de a táv (113 km) és a szint (975m) miatt ez is jól elfárasztott.  

A hosszú bringát igyekszem egy rövid futással zárni. A "depó" 15 perc körül szokott lenni, mivel a bringát biztonságba kell helyeznem az időjárásnak megfelelő futóruhát pedig ilyenkor szoktam keresgélni. 

Vasárnap a Szigeten nyomtam négy kört, nyugis 6 perces kilikkel mentem, de legalább a pulzus viszonylag lent maradt, az átlag 142/min lett. Az óvatos menetnek más oka is volt, már az elején éreztem, hogy a jobb bokámmal nem stimmel valami. A futás után otthon még rosszabb lett, be is dagadt. Ilyen még soha nem történt. A fájdalom olyan jellegű volt, mint amikor a régi cipőkkel szenvedtem az erősen pronáló lábammal. Valószínűleg a cipőm kezdte elveszíteni a csillapítását, meg is néztem, kb. 900km van benne. Nem így kellett volna észrevennem, ciki! :) Rendeltem újat, amíg megjön nem is merek hosszút futni. 

Summa: 9 óra 20 perc

 

süti beállítások módosítása