Nem maradt el semmi, érzem is főleg az utolsó két napot! Befejeződött a köredzés első 4 hete, 9 alkalom volt összesen. 

4. hét

Összes edzésidő: 8 óra 43 perc

Úszás: nulla

Bringa: 1 x 42 km

Futás: 2 x , összesen 31.9 km

Köredzés: 3 x , benne 62 km bringa 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Következő heti terv 8 óra 45 perc. 

A köredzés a második szériával folytatódik és lesz egy újfajta görgős edzés, 45p 100+rpm. 

A gyékényesi tó lassan betelik, már 318-an neveztek egyéniben, ebből 106 újonc! Muszáj volt feliratkozni... :)

Reggeli feles

2011.01.29. 16:26

Az edzésterv szerint még hetekig nincs 1.5 óránál hosszabb futás, ez kicsit aggaszt. Így a hét közben elmaradt rövidet összeraktam a mai közepessel, így lett egy hosszú. Négy hónap után ismét a Szigeten, ahol annyian futottak ma, mint a legsűrűbb nyári napokon!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A budai oldalon teljesen jól futható letaposott hó volt, a többi részen lekotorták. A -5 fok a szikrázó napsütés miatt nem volt érezhető, nagyon kellemes idő volt! 

A max. pulzus jelzést 153/min-re állítottam, így a pulzus konstans, a tempó szép csökkenő lett (21.4 km, 2:11:49, p.avg: 148/min, 6:09/km). 

Ez most még elmegy, de intő jel, hogy a futáson is dolgozni kell!
 

13

2011.01.24. 21:43

Ez az időterv Nagyatádon.

Az úszásnak 1 óra 30 percbe bele kell férnie. Eddig medencében mindig sikerült ennél jobbat menni. A legjobb időm 1:23 körül volt.

A bringa a fekete ló az idén. A terv 6 és fél óra (27.7 km/h átlag). Ehhez nagyon sokat kell még dolgozni, de nem lehetetlen.

A tavalyi 3:57-es maraton felbátorított, ezért a futásra egy merész 4 és fél órát számoltam.

Eddig 12:30, a depózásokra 15 perc, a nem várt eseményekre szintén 15 perc tartalék idő marad. Ha ez sikerül nagyon elégedett leszek!

 A 13 óra akkor reális, ha a kiírt edzések legalább 85-90%-át megcsinálom, és a súlyom a verseny napján hetessel fog kezdődni (most 85kg vagyok, a maratonon ez 83 volt). Persze akkor sem fogok sírva hazamenni, ha kicsúszom a tervezett időből, de azért nagyon jó lenne!

 Régebben többször emlegettem a „vaku nélküli célfotót” is, mint elérendő célt. Tavaly 13 óránál már javában vakuztak, de szervezők és a sors szeszélye folytán az idén ez mégis lehetségessé válhat. Két héttel előrehozták a versenyt tavalyhoz képest, nap így 21 perccel később nyugszik le!!! J

 

Szerző: Ivan Grasso

15 komment

Címkék: nem ez ! vak bátor

Megvolt minden edzés. Az 1 óra 45 perc görgőzés filmet nézve kibírható volt, egyébként kemény. Nagyon tetszett a Life1 uszodája, ide még biztosan visszajövök. 

3. hét:

Összes edzésidő:  9 óra 33 perc

Úszás:  2 x , összesen 5.2 km

Bringa: 1 x 48 km

Futás: 3 x , összesen 31.5 km

Köredzés: 2 x , benne 41.5 km bringa

 

 

 

 

 

 

 

 

Következő heti terv: 8 óra 40 perc. 

Logisztikai és taktikai okokból az úszást most egy kis időre hanyagolom, helyette a köredzésből három lesz a következő hetekben. 

Kedd - Köredzés

2011.01.18. 21:26

Kezdem megszeretni! :)

A bringás idő nagyjából változatlan (mivel eddig mindig ugyanazzal az áttétellel és fordulatszámmal mentem), a gimnasztika ideje viszont egyre csökken. A gyakorlatok egyre könnyebben mennek! 

Össz idő: 1:20:44, p.avg: 111/min, p.max: 143/min. benne a bringa: 54 perc, 20.68km. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebből sok minden nem derül ki, legfeljebb az, hogy mennyire pontosan próbálom betartani, amit a Főnök előírt ! :)

Emberi tényező

2011.01.17. 10:54

A 4:20-as felkelés nem jött össze, így egy kör ugrott a mai futásból. De nem is baj, mert már az első lépéseknél éreztem, hogy tegnapi nap azért nem múlt el nyomtalanul. Péntek reggel ezért büntiből 10.5 + 3.5 = 14 kili lesz majd az adag. 

Végül: 7km, 42 min, 6:02 min/km, p.avg: 143/min 

Hát persze, hogy mindenkinek!!! 

Most itt a lehetőség!

Amerika legjobb triatlon bloggere megint osztogatós kedvében van!

Nem kell mást tenni, mint elhelyezni egy kommentet Ray Maker posztjában: ITT.  

A lehetőség Jan 20-ig él! Az esély duplázható, illetve triplázható, ha saját blogodban hivatkozol az oldalára, vagy Facebook/Twitteren is megemlíted. Eddig 835 komment van az oldalán, tehát az esély nem rossz. A nyertest kalapból sorsolja, és tényleg elküldi a cuccot bárhová a világon. Már láttam magyar kommentelőt az oldalán!

 

A GARMIN 310XT-ről: 

 

Valószínűleg még mindig a világ legjobb multisport/triatlon órája (a tudása és külseje alapján helyesebb inkább célszámítógépnek nevezni)

A sajátomban eddig 64 órányi edzés van, és most megosztok egy-két kevésbé ismert tényt illetve tippet.

"Rejtett" hasznos funkciók: 

 1. A számlap világításának fényereje 10 fokozatban állítható. A megvilágítás időtartama szintén több fokozatban állítható, akár végteleníthető is. Ilyenkor olyan, mint egy autó műszerfala. Ez roppant hasznos funkció futáskor, bringázáskor, vagy sötétebb szobában edzéskor is. Nem kell gombot nyomogatni, a számlap folyamatosan világít a kívánt fényerővel. Az akku brutális erejű, nekem órákig szokott égni és meg sem kottyan neki. 

2. Rezegni is tud, mint a mobiltelefonok! Aki zenével fut, annak nem kell részleteznem milyen hasznos ez. Beállítástól függően minden gombnyomás, legyen az új kör indítása, vagy az összes riasztás nem csak hanggal, de rezgéssel is jelez. 

3. Térkép nincs benne, de bármilyen útvonalon kiválóan végignavigál. Egy nagyítható monocrome "vaktérképet" rajzol a kiváló felbontású kijelzőre. Az otthon kitalált futó-bringás útvonalon is simán végigvisz. A tervezéshez a Bike Route Toastert használom, ami gyors és egyszerű. 

4. A Garmin-nál a cuccok kompatibilisek egymással, ezért az összes régebbi mellkasi jeladó illetve FootPod (cipőre erősíthető távolság/tempó mérő) használható vele. 

Kevésbé ismert hátrányok: 

1. A magasságmérése GPS alapú, nem pedig barometrikus. Kevésbé pontos mint az utóbbi, ezért menet közben a magassági adatok gyakran pontatlanok. Feltöltve az edzést számítógépre egy algoritmus korrigálja ezeket, úgyhogy otthon már a pontos adatok tanulmányozhatóak. 

2. Pulzusmérése nem működik vízben! Úszáskor a pulzusmérésről le kell mondani. Ez az ANT+ adatátviteli technológia miatt van, mivel ez nagyon kis energiákat használ, cserébe kíméli az elemet. 

3. A GPS is meglehetősen pontatlan vízben! Ha valaki nyílt vízi úszását akarja térképen látni, csalódni fog. Az újabb firmware-ekkel képes az óra szoftveresen egy igen jó távolságbecslésre, de erre senki ne bízza az életét. Mindenesetre a triatlon VB úszását nekem 1600m-nek mérte, ami végül is nem rossz. 

4. Úgy tudom a legújabb mellkasi öv már mentes ettől, de nekem a puha öv néha fals pulzuskiugrásokat jelzett, ami igen idegesítő! A Max. pulzus így pl. nem értékelhető. Ez egy ismert jelenség, típushiba. A hiba az öv "áramszedőiben" van, ezért elég ezt kicserélni. Egy 4000Ft-os beruházással vettem egy Polar textil övet (a minősége magasan veri a Garmin-ét!), amire rápattintható a Garmin jeladója. Ez a kombó tökéletesen működik! 

Mindezekkel együtt 5 hónap használat után nagyon meg vagyok vele elégedve, ha nem sikerül megnyerni valakinek, azért megvenni is érdemes. A külföldi webshopok akcióit érdemes figyelni! (pl. német Amazon, Wiggle, PrimeraSport, stb..)

 

UPDATE (Jan.24): nem mi nyertük. Nem baj, azért rendes gyerek ez a Ray Maker!

Vasárnap eredetileg pihenőnap lett volna, de az élet úgy hozta, hogy a szombatot végig a munkahelyemen töltöttem, a hét közepéről pedig még volt egy elmaradt bringázás. 

A három megmaradt edzést összerakva egész kellemesen alakult a délelőtt! 

Reggel 6:30-kor megcsináltam a gyerekek reggelijét, kiraktam a ruhájukat, beállítottam nekik a szórakoztató elektronikát, majd irány Aquaworld

A fedett 25 méteresben ilyenkor kicsit sokan vannak, de konfliktus nélkül, udvariasan kerülgettem egy órán keresztül azt a 3-4 bácsit és nénit a sávomban, akik kutyaúszásban nyomták. A hangulatnak megfelelően nekem sem volt kedvem előadni Darnyi Tamást, így csak egy óra gyorsúszás volt a terv kényelmes tempóban. A lenyomott 2700m nyílt vizen kb. 2600 métert ért volna, de legalább nem fáradtam el. 

Innen gyorsan haza. A gyerkőcök már fent voltak és a nappaliban játszottak. Ilyenkor nekem a legfőbb feladatom, hogy cerberusként védjem a lépcsőfeljárót, hogy hagyják aludni az anyjukat. Kicsit elkéstem, már volt egy kis fel-le rohangálás, de még menthető volt a helyzet. Beállítottam a laptopon egy filmet magamnak, nekik a tévét, majd fel a bringára. A hangzavart egy fülhallgató hosszabbító kábellel sikerült áthidalnom. Ez volt az első igazi görgőzés, eddig csak a köredzést próbáltam ezzel az eszközzel. Tökéletesen működik, elég csendes is, de másfél óra pont elég ebből. A cél egyébként 80-as pedálfordulat mellett 130-143/min pulzuszóna volt. Az átlag végül 135/min lett. 

Közben felkelt Timi és megjött anyósom is, úgyhogy átadhattam a csipet csapatot. A bringa-futás váltás persze nem versenykörülmények mellett ment, így bő 24 perc kellett, amíg elkezdtem a futómozgást. Ebben benne van egy 600 méteres felvezetés is az IM pályára. Az IM pálya a közelünkben kijelölt 3500m-es futópálya a házak között, ami nagyon hasonlít a nagyatádi helyszínre. Három kör egy óra alatt nehézség nélkül ment, a 10.5 km 5:53-as tempóval 149/min átlagpulzussal. 

Elégedett vagyok, mert egyáltalán nem viselt meg ez a nettó 3 és fél órás kombó. Egyedül a bringán kezdtem feszengeni úgy 50 perc után, úgyhogy az alsó fertály szoktatása a továbbiakban alapvető jelentőségű...:))