Alízka bemutatkozik

2011.02.19. 15:03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leléptem a babaházból hat és fél héttel hamarabb, úgyhogy itt figyelnek, mindent jól csinálok e. Van rajtam pulzusmérő és fűtenek is rendesen!

 

 

 

 

 

 

 

 

A jobb oldali a nyugalmi pulzusom (nálunk babáknál ez normális). A bal oldali a vér oxigén telítettsége százalékban. A százas értékkel elég menő vagyok itt.

Az első három napban kellett egy kis segítség, de már mindent egyedül csinálok. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kicsit leszálkásítottam úgy 200 grammot, ahogy a többi baba is ilyenkor, de nekem ez jól áll! (nem feszít) :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anya ipari mennyiségű tejet termel, de én elvagyok két decivel naponta.

Nagyon bejön az íze!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te meg nyomjad Apa keményen, különben nem tudsz majd átvinni Nagyatádon a célvonalon!

 

Mission: completed

2011.02.15. 09:37

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még nem az IM-ről van szó!

 

Fontosabb….

 

 

Anya és gyermeke jól vannak: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...picurka és kicsit korábban jött, de a miénk!!! J

 

Timi a feleségem, akit a világon a legjobban szeretek, behúzta a harmadikat is!

Az ő triatlonja 12 évig tartott...

 

 

Most egy kicsit átrendezzük csapatainkat, de a csata hamarosan folytatódik !!! 

 

(A kisasszonyról is lesz majd kép, ha megfelelő lesz a toilettje:) Még néhány nap...) 

 

Hatodik hét - összefoglalás

2011.02.14. 11:37

A futások jól sikerültek, voltam a Szigeten és a Városligetben is. A bringához találtam egy nyerget, ami végre úgy tűnik nem zsibbaszt. Sok neves triatlonos használja, van közöttük egy József nevű is! :)

Vasárnap aztán felpörögtek az események, úgyhogy végül két edzés elmaradt...

6. hét 

Összes edzésidő : 7 óra

Úszás: nulla

Bringa: 2 x összesen 60 km

Futás: 3 x , összesen 33.4 km

Köredzés: 1 x , benne 23.3 km bringa
 

 

 

 

 

 

 

 

A 7. heti program még eléggé képlékeny, azért majd megpróbálok valamit alakítani...

 

Fast Recovery!

2011.02.12. 15:06

Csütörtökön kemény nap volt a melóhelyen, több mint 24 óra után, péntek délelőtt szabadultam kb. 2 óra alvással a hátam mögött. 

Régebben ilyenkor ez a nap már kukába ment, értelmes dolgot nem igazán tudtam csinálni. Többnyire elaludtam, majd este ébredtem persze még mindig fáradtan, de már elég frissen ahhoz, hogy utána amikor kellene ne tudjak újra elaludni! Így ez a következő éjszaka sem volt ideális. Végül 2-3 nap volt amíg teljesen kipihentem magam... 

A rendszeres mozgással ez kicsit megváltozott pozitív irányba!

 Mivel az edzésterv szent, ezért már tavaly rákényszerültem, hogy ilyen kevés alvás után is megcsináljak egy-egy betervezett menetet. A maratoni felkészülésnél néha a 32km-es hosszú futást is így kezdtem, ami elsőre kegyetlenségnek tűnik, viszont meglepődve tapasztaltam, hogy a szellemi-idegi fáradtság nem rontotta különösebben a fizikai teljesítményemet. Sőt utána ezt a jellegű fáradtságot majdnem teljesen kipihentem, csak az izomfáradtság maradt. Persze az alvás is sokkal jobban ment utána. Összességében sokkal hamarabb kipihentem magam, mintha otthon bámultam volna ki a fejemből, amíg el nem alszom ültő helyemben.  

Így hát péntek délelőtt is az aktív utat választottam. Először letoltam 3 kört a Szigeten. Eredetileg csak lazán kocogni akartam, de a második körben megjött az étvágy és kicsit gyorsítottam, innentől két körben 5:05-5:25 körüli tempóval mentem. A fizikai fáradtság szinte teljesen kimosta belőlem az idegi-szellemi fáradtságot, nagyon jó volt. (p.avg 155/min 5:28-as átlagtempó a teljes távon)

Utána otthon zuhanyzás, ebéd, majd ellmentünk bevásárolni Ákossal (6). Este pedig jött egy 90 perces görgőzés stabil tempóban. Ha nem ezt tettem volna, akkor elalszom a kanapén, felébredek mondjuk éjfélkor, utána nem tudok elaludni két-három óráig és így a következő napom sem oké. Így viszont pörgetés közben megnéztem egy jó kis filmet laptopon fülhallgatóval, miközben a gyerekeim mellettem játszottak a szőnyegen, Timi nézte a tévét, közben néha szóltunk egymáshoz. Családi idill! Utána megfürdettük a gyerekeket és 21:30-kor úgy zuhantam az ágyba mint egy balta. 

Szombaton 9 óra alvás után, kipihenten ébredtem. Most kora délután van. Már rengeteg mindent elintéztem, közben délelőtt volt egy 10K futás a Városligetben, este pedig lesz egy köredzés! 

Tanulság: aki szellemi-idegi munkát végez, nyugodtan menjen el utána sportolni, még akkor is ha egyébként hullafáradtnak érzi magát. Megéri! Utána sokkal gyorsabb a regeneráció.

100+ RPM

2011.02.07. 09:40

Reggel megvolt a pörgetős görgőzés. Hétfő reggelre pont elég: 45 perc, 102/min pedálfordulat, 110/min átlagpulzus. Itt csak a körkörös hajtási technika fejlesztése a lényeg, semmi erőlködés...

 

 

Egyébként pedig úgy tűnik megjött az olvadás! :)

 

Megtört a jég, eddig lenyomtam minden edzést, ezen a héten viszont egy köredzés lemaradt. Pénteken volt egy 26 órás maratoni menet a melóhelyen 2 óra alvással, de sikerült gyorsan kihevernem és hétvégén menteni a menthetőt. Így a tervezetthez képest egy órával kevesebb lett a heti adag. 

5. hét 

Összes edzésidő: 7 óra 42 perc

Úszás: nulla

Bringa: 2 x összesen 67.6 km

Futás: 3 x , összesen 35.4 km

Köredzés: 1 x , benne 23.3 km bringa 
 


 

 

 

 

 

 

 

A következő hét húzós lesz! A cél 10 óra 30 perc. 

Az első 5 hétben a heti átlagos edzésidő 8 és fél óra volt, ez terv szerint alakult. A következő 5 hétben már heti 11 óra kellene.

Uhh! Izgalmas... 

Speedplay

2011.02.06. 19:47

Vasárnap reggel ismét megtámadtam a Szigetet. A beígért napsütés elmaradt, de a meleg megjött. A múlt héthez képest 12 fokkal melegebb volt (7C), a hó és jég elolvadt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most kiiktattam a pulzus riasztást (152/min-nél jelez), bár az elején nem is lett volna rá szükség. Az első két kör 5:55 körüli tempóval 140/min alatti pulzussal ment. A harmadik körben csináltam pár képet, a sebesség így 6:10-re csökkent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A negyedik körben elereszettem a lovakat, az utolsó 800m 4:45-ös tempóval ment, persze a pulzus felment 173-ig. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kabát nélkül, 12 fokkal melegebb időben, száraz pályán lényegesen jobban ment, mint múlt héten, a tempó 6:09 helyett 5:51, az átlagpulzus 148 helyett 143/min lett.