YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEAAAAAAHHHH! :))))))) 

Tavalyi eredmény:  7 óra 10 perc !!    

Major Upgrade !! 

 ------    "MY BODY IS READY !!! "  ------

  :))))

-  részletek később, most rohanok a "melóba" ... :)

 

Vasapu Extrém Duatlon

2011.05.22. 23:12

Megvolt a buli!  Aki ott volt, az tudja, hogy milyen f@sza volt, aki nem, annak a képek és a videó adhat némi támpontot...:) 

Az edzés része: 

Bringa:

112.3km, idő 3:43:00 nettó, állásidő + 22:40, v.avg: 30.22 km/h, szint: 500m. 

A megállásokkal együtt 27.43 km/h átlag jön ki, ami a kemény szembeszelet is hozzávéve szerintem szép teljesítmény. Nagyatádon elfogadnám! 

Depó: 11:40

Futás: 

18.58 km, idő: 2:13:18 nettó, állásidő: + 8:00, tempó: 7:10, szint: 342m.

A megállásokkal együtt 7:36-os tempó jön ki, ami a szintet és a kemény bringát figyelembe véve szintén nem rossz. Erőnlét alapján a 4:30-as IM maraton mindenkiben benne van, aki ezt lenyomta!  

Képek: ITT

Videó (kombinat Géptigrissé avatása): 

  

Végezetül nem semmi, hogy Norbi vette a fáradtságot és összehozta nekünk ezt a bulit! A sok apró részlet kidolgozása nagy szívről és akaratról tanúskodik! A helyszín, a pálya ötlete, a depó (!), az itiner a bringapályához, a futópálya kijelölései, a frissítőautó mind profin volt megoldva. Közben keményen próbálta összetartani a csapatot, ami engem - mivel legtöbbször én maradtam le, főleg a futáson - kicsit feszélyezett, de utólag belátom, hogy jó volt így és ezúton is köszönöm a többiek türelmét! :)

Apropó többiek: szerintem nagyon kemény csapat jött össze, ahol voltak ugyan erőnléti különbségek, de nagyjából mégis "pariban" voltunk egymással (főleg a bringán), ami nagyon motiváló volt és egyben nagy élmény is! Tepó videóján is jól látszik a küzdés 2:57-től ahogy a pofaszélben veretünk! :)  Ez már szinte az NBC hawaii közvetítésére emlékeztet! :) Mostantól pedig amikor indulnék a kamrába csokit zabálni, előtte azt a jelenetet fogom megnézni, amikor utolsónak vonszolom fel magam a "hegyi hajrában" !:) Szóval motiváló egy hétvége volt! 

Az esti "buli" is szuper volt, bár a várakozásoktól eltérően talán kicsit túl csendesre sikerült, ami viszont a délelőtti program ismeretében érthető ! :) Aki végignyomta mindkét programot, annak már nem sok ereje maradt estére...:)

Szóval klassz volt, úgyhogy még egyszer köszönet Norbinak az "Elsőért" :)

(a képen a csapat egy része vasárnap reggel)

19. hét - összefoglalás

2011.05.15. 17:54

A hét első futásánál még mindig nem voltam 100%-os, de azért lenyomtam.

Az úszás jól ment, kicsit megint javítottam a PB-n. Most 1:19:42 lett 3.8km-en. Az effektivitási index is javult, 44 lett: 

A szombati bringa+futás kombóról már írtam, a vasárnapi 4 kör futás a Szigeten ennek megfelelően nyögvenyelősen indult. Komolyan gondolkoztam rajta, hogy leállok és hazamegyek pár száz méter után, olyan izomfáradságot éreztem a lábamban. Végül folytattam és máig ismeretlen okokból az első óra után elkezdtem gyorsulni, a végére pedig kevésbé voltam fáradt, mint az elején. Az első kör 6:10-es tempóval ment 134/min átlagpulzussal, a negyedik 5:44-es tempóval 150-es pulzussal. Menet közben a kezdeti szétszórt nyafogós hangulatomból helyrerántott, hogy eszembe jutott Kombinat, aki tegnap két órával korábban kezdte a dupla ironmant, mint ahogy én elindultam bringázni, most is fut és ezt még estig folytatja én meg itt zsuzsiskodom! Ez komolyan motivált, így végül megcsináltam.

Az össz. edzésidő: 10 óra 15 perc.  Végül is elég jó hét volt. 

Jövő héten Fertő-tó Extrém Duatlon Vasapuval! Már alig várom! :) 

  

Riverside - 144km

2011.05.14. 22:54

A szombati hosszú bringa útvonala ez volt: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odafelé Esztergomig jól ment, mint kiderült volt egy kis hátszél, így az átlag még 30 feletti volt.  

A városban az átjárót keresve kicsit belassultam, a hídon csináltam pár képet.

A szlovák részen már előfordult néhány domb, aztán a 13 km-es szakasz hamar véget ért és már jött is az újabb határátkelés az Ipoly folyó hídján.  

 

 

 

 

Visszafelé közepes pofaszéllel kellett küzdenem, Zebegénytől pedig elkezdtek dudálni az autók, ezzel jelezve, hogy menjek fel a bringaútra.

Mivel inkább egy rossz minőségű járdára hasonlított, inkább maradtam az úton, amíg megláttam egy magamfajta sportársat outival repeszteni a vékony betoncsíkon. Egye fene gondoltam, legyünk szabályosak, úgyhogy felmentem én is. A bringaút csodálatos helyeken kanyargott, montival jó is lett volna, viszont szegény Focus-t igencsak megviselte a gyenge minőségű aszfalt, muszáj volt lassítani akkorákat nyekkent. Szemből számos túrázó csapat jött gyerekekkel, vagy éppen előzni kellett őket, úgyhogy ezen a 15km-en 22.5km/h tempóval szenvedtem. Csak Vácnál tudtam felmenni az országútra. Mindenesetre legközelebb maradnék végig az autók között...

A vége kicsit szenvedős lett, innentől már igazi edzés hangulata lett a dolognak. Közben már a futásra gondoltam. Hazaérve a depó 13 percesre sikerült. Persze versenyen max. feleennyit szánok rá. A futás viszont nagyon lassúra sikerült. A 7.35 km-en 6:38-as tempó gyenge, ennél Nagyatádon is jobbat szeretnék. A átlagpulzus viszont jó volt 143/min. Mostantól a futásra muszáj ráfeküdni! Ha nem megyek le a bringaútra az átlag bicajon 27.2 km/h-ra jött volna ki, ami pont a terv szerinti. A bringaút miatt a valóságban viszont csak 26.6 km/h lett. Össz idő 5:25, a megállások 20 percet tettek ki. Az átlagpulzus 134/min volt, ami szintén jó lesz az IM-re. 

Még két ilyen "adventure" jellegű bringát tervezek, az egyik a "Tour de Fertő" a jövő héten, rá egy hétre pedig a szokásos Szilvásvárad maraton középtávon montival. Utána rövidebb pályákon több körös edzések jönnek, de a távok maradnak hosszúak...

18. hét összefoglalás

2011.05.10. 22:32

A hét az előző pénteken bekapott torokgyulladás jegyében telt. Ez elég nagy lúzerség egy IM felkészülés közben, de most ilyen a lapjárás, ez van. Azért próbáltam valamit alakítani, figyelve, hogy alacsony intenzitáson nyomjam.

Az úszás ilyen állapotban és egy nagy adag töltöttkáposztával a gyomromban meglepően jól ment, egyéni csúcs IM távon (1:21:34). Az Effektivitási Index (Golf Index) 45 lett, az eddigi legjobb.  Ezt a Poolmate óra számolja ki, a kisebb érték a jobb. A sebesség és a csapásszám függvénye. A csapásszám 21-22 volt 25 méteren. Mostanában lábtempót is használok, ettől gyorsultam. 

Szombat reggel ügyelet után a gyerekekkel elindultunk az Újpesti Futó-Bringás Fesztiválon egy kb. 1700 méteres futáson. Nagyon jól ment nekik, egyenletesen végigfutották a végén kemény hajrával! Délután apa szigeti futása jött. A 4 kör vacakul ment, fájt a torkom. Tudom nem kellett volna, de ha most 12 héttel a verseny előtt teljesen le kellene állnom megőrülnék! Közben kipróbáltam az új Asics Gel Kayano 17-est. Semmi különös, olyan mint a 16-os. 

Vasárnap jött az eső és az elmaradt bringás csapatás. Bosszantott, hogy így alakult, bár max. 60%-os formában voltam, nagyot nem tudtam volna alakítani. Aztán a délutáni görgőzés helyett váratlanul be kellett mennem melózni, amiből hétfő este tízre értem haza, éjszaka egy másfél órás alvással :).

 A heti eredmény így:  4 óra

Jövő héten újra megpróbáljuk ! :)

 

Elfújta a szél...

2011.05.08. 11:55

…és az eső. 

Végül heten gyűltünk össze a vasárnap délelőtti üldözéses menetre a Decatlon előtt: Pécsi Peti, Tibi, Öregbaka, Tepó, Dávid, Kombinat (nézőnek, de bringával), és jómagam.  

Otthonról még kellemes hűvösben indultam el, de mire odaértem már szél és egyre erősödő eső tette kérdésessé az indulást. Legalábbis számomra, ugyanis kezdetben a többiek még elszántnak tűntek. Pár perc múlva viszont kiderült, hogy ők is inkább az otthon melegét választanák, de egyelőre senki nem mert Pécsi Peti előtt ilyen kijelentéseket tenni, aki már romboló üzemmódba kapcsolva, vérben forgó szemekkel várta, hogy nekirontson a távnak és meg se álljon a lengyel határig! :)

Végül egy órát vártunk, hátha eláll az eső, de nem változott a helyzet. A ráadásként feltámadt hideg szél és a tejfehér égbolt sem ígért semmi jót, így már Petinek is elment a kedve a több órás önsanyargatástól. Lassan szétoszlottunk, hazáig negyed óra alatt így is sz@rrá áztam–fagytam. 

Az esőnapnak megjelölt következő hétvége többeknek nem jó, ezért majd valamikor júniusban megcsináljuk. Addig egyszer még végigmegyek felderíteni a pályát, erről majd beszámolok.

TOURIST TROPHY

2011.05.01. 20:54

Avagy fullspeed őrület a Duna parton!

Ironman jelöltek, finisherek és egyéb elvetemültek részére! 

Május 8. (Vasárnap)  

Találkozó Dunakeszin a Decatlon előtt reggel 7:30-kor! 

Miután összegyűltünk a társaság két csapatra oszlik (ki-ki belátása szerint sorolja be magát):

7:45-kor a „Nyúl” csapat elindul (velem együtt).

Ezzel a csapattal azok menjenek, akik szerény 27-30 km/h körül mennek tartósan síkon. 

8:00-kor az „Üldöző” csapat utánuk ered. (Akik 30 km/h felett mennek) 

A zúzás útvonala ez lenne: 

http://www.gmap-pedometer.com/?r=4472775

A cél egyszerű:

Maxon végigveretni a Dunaparton, majd bevetjük magunkat a Börzsönybe és egy rövid, de szívós mászás után lezúgunk a célba! 

A Nyuszik célja természetesen az előny megtartása, az Üldözőknek pedig a szökevények bedarálása!  

Táv: kb 71.2 km , szint: kb. 330 m  

Szintrajz: 

 

 

 

 

 


 

 

Egészen véletlenül ez a Gyékényes-Nagyatád szakasszal nagyjából egybevág (ott az elején van a mászás). :) 

Részletesebb térkép a hegyi szakaszhoz: itt (úgy tudom ez az út outival is jól járható)

A célban bevárjuk egymást, majd szalonnasütés, bográcsgulyás rövid frissítés után egy csapatban visszagurulunk (olyan negyvennel :) a Decathlon-ig. 

http://www.gmap-pedometer.com/?r=4472803 

Táv: kb. 33.8 km, szint: kb. 70 m  

Ez pedig nagyjából a nagyatádi kis körnek felel meg! 

Össz táv így:  105 km 

Max. délre végeznénk, így még mindenki időben hazaér pacalt enni…:) 

Esőnap: a következő hétvége! 

 A srácok a Man szigeten 210 km/h átlagot nyomnak, a magam részéről elégedett leszek egy harmincassal a mászást is belevéve!  :)

17. hét - összefoglalás

2011.05.01. 18:05

A héten sikerült egyéni csúcsot úszni 3800 méteren 25-ös medencében: 1:21:58. Energiatakarékos módban ment, úgyhogy akár a Tóban is sikerülhet majd. 

Csütörtök este felszereltem a könyöklőt, 2x30 percet tekertem így. A szögek stimmelnek (könyöknél derékszög, a hát vízszintes), de kemény lesz így feküdni az biztos! 

Szombaton ki is próbáltam élesben. A kis körön mentem háztól-házig 100 km-t. Sajnos reggelre nagyon megfájdult a torkom (hideg tejtől volt úgy sejtem), úgyhogy óvatosban tekertem 140/min fölé nem akartam engedni a pulzust. Lefeléken őrült jó volt ebben a pózban száguldozni, hosszú egyenesekben is sokat számított, 25 km/h alatt viszont nem láttam előnyét az aero póznak. Így is az eddigi legjobb időt mentem ezen a körön. 

Vasárnap reggel várakozásoknak megfelelően a torokfájás mellett a fejem-hátam is fájt, úgyhogy bár nagy volt a kísértés, hogy végigvonszoljam magam a Szigeten négyszer, de inkább a nyugalom mellett döntöttem. Nagy pech, sajnáltam az elmaradt hosszú futást.

  Egy szolid 7 órás hét sikeredett így: