Hát persze, hogy mindenkinek!!! 

Most itt a lehetőség!

Amerika legjobb triatlon bloggere megint osztogatós kedvében van!

Nem kell mást tenni, mint elhelyezni egy kommentet Ray Maker posztjában: ITT.  

A lehetőség Jan 20-ig él! Az esély duplázható, illetve triplázható, ha saját blogodban hivatkozol az oldalára, vagy Facebook/Twitteren is megemlíted. Eddig 835 komment van az oldalán, tehát az esély nem rossz. A nyertest kalapból sorsolja, és tényleg elküldi a cuccot bárhová a világon. Már láttam magyar kommentelőt az oldalán!

 

A GARMIN 310XT-ről: 

 

Valószínűleg még mindig a világ legjobb multisport/triatlon órája (a tudása és külseje alapján helyesebb inkább célszámítógépnek nevezni)

A sajátomban eddig 64 órányi edzés van, és most megosztok egy-két kevésbé ismert tényt illetve tippet.

"Rejtett" hasznos funkciók: 

 1. A számlap világításának fényereje 10 fokozatban állítható. A megvilágítás időtartama szintén több fokozatban állítható, akár végteleníthető is. Ilyenkor olyan, mint egy autó műszerfala. Ez roppant hasznos funkció futáskor, bringázáskor, vagy sötétebb szobában edzéskor is. Nem kell gombot nyomogatni, a számlap folyamatosan világít a kívánt fényerővel. Az akku brutális erejű, nekem órákig szokott égni és meg sem kottyan neki. 

2. Rezegni is tud, mint a mobiltelefonok! Aki zenével fut, annak nem kell részleteznem milyen hasznos ez. Beállítástól függően minden gombnyomás, legyen az új kör indítása, vagy az összes riasztás nem csak hanggal, de rezgéssel is jelez. 

3. Térkép nincs benne, de bármilyen útvonalon kiválóan végignavigál. Egy nagyítható monocrome "vaktérképet" rajzol a kiváló felbontású kijelzőre. Az otthon kitalált futó-bringás útvonalon is simán végigvisz. A tervezéshez a Bike Route Toastert használom, ami gyors és egyszerű. 

4. A Garmin-nál a cuccok kompatibilisek egymással, ezért az összes régebbi mellkasi jeladó illetve FootPod (cipőre erősíthető távolság/tempó mérő) használható vele. 

Kevésbé ismert hátrányok: 

1. A magasságmérése GPS alapú, nem pedig barometrikus. Kevésbé pontos mint az utóbbi, ezért menet közben a magassági adatok gyakran pontatlanok. Feltöltve az edzést számítógépre egy algoritmus korrigálja ezeket, úgyhogy otthon már a pontos adatok tanulmányozhatóak. 

2. Pulzusmérése nem működik vízben! Úszáskor a pulzusmérésről le kell mondani. Ez az ANT+ adatátviteli technológia miatt van, mivel ez nagyon kis energiákat használ, cserébe kíméli az elemet. 

3. A GPS is meglehetősen pontatlan vízben! Ha valaki nyílt vízi úszását akarja térképen látni, csalódni fog. Az újabb firmware-ekkel képes az óra szoftveresen egy igen jó távolságbecslésre, de erre senki ne bízza az életét. Mindenesetre a triatlon VB úszását nekem 1600m-nek mérte, ami végül is nem rossz. 

4. Úgy tudom a legújabb mellkasi öv már mentes ettől, de nekem a puha öv néha fals pulzuskiugrásokat jelzett, ami igen idegesítő! A Max. pulzus így pl. nem értékelhető. Ez egy ismert jelenség, típushiba. A hiba az öv "áramszedőiben" van, ezért elég ezt kicserélni. Egy 4000Ft-os beruházással vettem egy Polar textil övet (a minősége magasan veri a Garmin-ét!), amire rápattintható a Garmin jeladója. Ez a kombó tökéletesen működik! 

Mindezekkel együtt 5 hónap használat után nagyon meg vagyok vele elégedve, ha nem sikerül megnyerni valakinek, azért megvenni is érdemes. A külföldi webshopok akcióit érdemes figyelni! (pl. német Amazon, Wiggle, PrimeraSport, stb..)

 

UPDATE (Jan.24): nem mi nyertük. Nem baj, azért rendes gyerek ez a Ray Maker!

A bejegyzés trackback címe:

https://op-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr862587874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vasapu · http://vasapu.blogspot.com/ 2011.01.16. 18:34:52

Szuper!!! Rgy újabb Focusrider az információs szupersztrádán.
Minden bele!!! Drukkolok.

ironsun 2011.01.17. 06:53:53

Már vártuk eme blog felbukkanását. Üdv a klubban!

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2011.01.17. 10:48:13

@Vasapu: @ironsun:
Köszi, muszáj volt!
Még Szaszit hiányzik, bíztassátok őt is!

ironsun 2011.01.17. 22:11:48

Szaszit nem ér rá! Sok a Nike promó mostanában:)
süti beállítások módosítása