TALÁLKOZÁS (ahogy történt)

2012.03.07. 04:10

Hétvégén kis csapatunk látogatást tett Sopronban egy kis terepfutás erejéig.

Budaörsön heten jöttünk össze, majd két autóval a távolságot mint üveggolyót hip-hop legyűrtük.  

Tíz óra környékén már a helyszínen voltunk frissen, fiatalosan, akcióra készen!           A fürgébbeknek még melegítésre is jutott idejük.

Célunk a futóedzés mellett, egyfajta „kém” feladat volt, azaz az Iron-Fertő pályájának felderítése és közös barátunk Norbert (ismertebb nevén Vasapu) megfigyelése természetes közegében, különös tekintettel erőnlétére, edzésmódszereire. 

Miután telefonon megkaptuk a hírt, hogy a célszemély elindult, mi is útnak eredtünk. 

Szerencsétlen módon beépített emberünk Szaszit félreértette a helyzetet, ugyanis mi lesből szerettük volna megfigyelni Norbert mozgását, a kontaktus mindenképpen kerülendő lett volna. Mire ő, ahelyett hogy a megbeszéltek értelmében a célszemélyt előre meghatározott útvonalon terelve segítette volna a megfigyelést, egyenesen ránkvezette! 

Mikor láttuk, hogy a harmadik típusú találkozás elkerülhetetlen, megpróbáltunk fa arccal elfutni mellettük, de sajnos Norbert azonnal kiszúrt bennünket. 

Szegény azt hitte, hogy direkt Őt jöttünk meglátogatni, így nem akartuk elvenni a kedvét, úgy tettünk mintha… 

Nem baj, ha már így alakult, ugrottunk a „B”-tervre.  Itt a lényeg az volt, hogy Norbit összezavarjuk erőnlétünkkel kapcsolatban. Ennek érdekében jómagam nem is futottam, helyette a bringás kísérést választottam és a többiek is erősen visszafogták magukat. Amikor például Norbi és Szaszit 4 perces tempóban megindultak felfelé az 5-6%-os emelkedőn, a csapat udvariasan lemaradva követte őket. Egyébként sem vagyunk hívei az effajta vetélkedésnek!  

Ezt követően egy fennsíkra értünk, ahol rossz minőségű földúton folytattuk az utat (azt hiszem ezt „terepnek” hívják), jobbra a csodálatos Fertő tó valami tó, meg erdő. 

Közben Norbi kezdett sejteni valamit, mert cipőproblémára hivatkozva előbb lassító sztrájkba kezdett, majd felvezetett minket egy enyhén csúszós emelkedőre, ahol 64 méter volt a szint 400 méteren, végül bozótharc következett. Kiérve a normál földútra már úgy tűnt vége a szivatásnak, amikor Zsuzsi Robotot kis híján ledöntötte a lábáról egy erdőből kiugró szarvas. 

Norbi, innen üzenem: értjük, hogy „Természet” meg minden, de nem helyeseljük az efféle hatásvadász elemeket, csak megzavarják a pontosan végrehajtott edzésmunkát. Ilyen jószágoknak egyébként is az Állatkertben vagy tányéron a helyük! Nálunk a pesti lakótelepen ilyesmi nem fordulhat elő! 

Ezután a célig csendes futás következett, de eléggé el nem ítélhető módon a zárt alakzat néhol felbomlott és humorizálás, hangos nevetés is előfordult. 

Az edzésnaplóba végül 18.85 km-t jegyezhettünk be, 355 méter szinttel, 1 óra 53 perc alatt (6 perces ezrek) plusz 20 perc megálló. 

Végül Norbert barátunkat elláttuk életvezetési tanácsokkal és egy kis frissítő átadásával próbáltuk helyes útra terelni.

Összefoglalásul megállapíthatjuk, hogy soproni barátaink bár kénytelenek rossz körülmények között edzeni (fedetlen pályán, göröngyös talajon), erőnlétük elfogadható, azonban további edzésmunka elvégése a májusi Iron-Fertőig - tekintettel a rendkívül kompetitív mezőnyre -  feltétlenül indokolt!

Pécsi Péter, Tibi(ke), Szaszit, Krisztián, Baka, Vasapu, Sün, Tepó, Ivan Grasso

A bejegyzés trackback címe:

https://op-ironman.blog.hu/api/trackback/id/tr754294494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oregbaka 2012.03.13. 17:37:43

Valóban jobban teszik ha belehúznak. A táj egysíkúsága, a levegő portartalma és a szmog engem is nagyon zavart. Ezért is kullogtam hátul szinte végig. De csak ezért:-)

Tepó · http://tepo.blog.hu 2012.06.02. 20:59:39

Na mi volt Szilvásváradon??

Ivan Grasso · http://op-ironman.blog.hu/ 2012.06.03. 20:55:37

@Tepó: Megvolt. Nem volt gáz, végigmentem. Lesz beszámoló is, de előbb még az IronFertő jön. Az Edzesonline-ra hamarabb felrakom az adatokat...
süti beállítások módosítása