52.79 km

2011.03.24. 22:45

egy helyben:

Így néz ki ha valaki elfelejti kikapcsolni a GPS-t görgőzés közben.

Szegény Garmin velem együtt izzadt 2 órán keresztül fogvicsorgatva, hogy belője a műholdakat a szoba közepéről...:) Az epicentrum egyébként stimmel!

11. hét - összefoglalás

2011.03.21. 22:58

Ez a hét már kicsit jobban sikerült! Volt egy pár két órás görgőzés, ahol kezdek némi fejlődést felfedezni! A pulzus már nem emelkedik annyira meredeken, és 70 percnél a szokásos holtpont is kezd eltűnni újabban.

Újraindult az úszás is. Két hónap kihagyás után ott folytattam ahol abbahagytam. Úgy látszik sem fejlődni, sem visszaesni nem tudok ebben a számban! :)

Úszás:   42.5 perc        -   2 km

Bringa:   7 óra            -   190 km

Futás:   3 óra 38 perc  - 39 km

Erősítés:  nem volt

Összesen:  11 óra 20 perc

Jövő hétre már csináltam tervet, majd kiderül mi lesz belőle. Mindenesetre fizikálisan most a legdurvább 20 hét jön az életemben. Átlag 12 órás heteket kellene tartani - némi periodizációval tarkítva persze... Érdekes lesz!

Egyéb hírek:

- Úgy tűnik újraindult a Triatlon Magazin. Érdekes linkek vannak az egyik lap alján! :))

- Breaking news!!! Nálunk is van már többnapos montain bike maraton! A TRANS HUNGÁRIA MARATON idén augusztus 17-20 között Nagymarostól  - Tokajig végigszeli hosszában az Északi-középhegységet. Nagyjából napi 100km-es etapokkal kemény erőpróba. Az idén nem is mernék rá nevezni, talán jövőre. Mindenesetre sok sikert a rendezőknek! Kívánom, hogy jöjjön be minden számításuk és innentől legyen ez a versenynaptár része!

Tizedik hét - összefoglalás

2011.03.21. 22:39

A rend kedvéért beszámolok erről is - utólag.

A hét elején még a betegség miatt nem csináltam semmit. Futni nem akartam, ezért bringával kezdődött a visszatérés. A görgő amit használok nagyon realisztikus, az ellenállás nagyjából annyi az adott sebességnél, mintha igazi bringán, síkon tekernék ugyanolyan tempóval. Ezért számolom a görgőn is a kilométereket - bár az egyes edzések időre mennek.

Úszás:   nulla

Bringa:  5 óra 30 perc  - 148 km

Futás:   40 perc -  6.7 km

Erősítés: nulla

Összesen: 6 óra 10 perc

Ezzel befejeződött az első 10 hét, ami az edzésterv szerint a "base period" lett volna. Innentől jön a "build period" 10 héten át. Mostantól lesznek "feladatok" is az adott távokon belül, többnyire intervallum jellegűek. A mennyiség is nőni fog (innen mondjuk nem lesz nehéz...:)

süti beállítások módosítása